Η λύση στη θέρμανση

15 εκ. Ευρώ επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα.

2012-06-12 16:26

15 εκ. Ευρώ επενδύσεις στην Δυτική Ελλάδα

 
 
voskotopimetsovoΔώδεκα συνολικά νέες επενδυτικές προτάσεις, έξι περισσότερες από πέρυσι, κατατέθηκαν από επιχειρήσεις της περιοχής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου για το 2012 του αναπτυξιακού νόμου (ν.3908/2011).

Οι προτάσεις αφορούν κυρίως επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ενέργεια, στο Περιβάλλον και στον πρωτογενή τομέα, ο δε συνολικός προϋπολογισμός των προτάσεων προσεγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ (14.995.498 ευρώ). Επτά απ' τις προτάσεις προέρχονται απ' την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, τρεις απ' την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και δύο απ' την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο διπλασιασμός των επενδυτικών προτάσεων που κατατέθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο είναι ένα ευοίωνο σημάδι για την παραγωγική ανάκαμψη της Δυτικής Ελλάδας. Ωστόσο, το επενδυτικό κλίμα εξακολουθεί να μην είναι αυτό που θα θέλαμε. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει καθημερινά αγώνα ώστε ν' ανατραπούν τα εμπόδια που κρατούν τις νέες επενδύσεις χαμηλά και να βελτιωθεί το κλίμα», ανέφερε σε δήλωση του σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια, ενόψει και του επόμενου κύκλου υποβολής προτάσεων «καλεί και άλλες επιχειρήσεις να κάνουν χρήση των προβλέψεων του αναπτυξιακού νόμου και να καταθέσουν προτάσεις που θα αξιοποιούν τα παραγωγικά πλεονεκτήματα της περιοχής».

Ενδεικτικά, οι προτάσεις που προέρχονται απ' την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας αφορούν στην ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων όπως ο εκσυγχρονισμός μονάδας αλεύρων, η ίδρυση μονάδας παραγωγής συσσωμάτων από βιομάζα (pellets), η επέκταση της δραστηριότητας στον τομέα της έρευνας στη χημεία τροφίμων, στις γεωεπιστήμες, στις γεωπονικές επιστήμες και στις επιστήμες περιβάλλοντος, η επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας, η ίδρυση νέας προβατοτροφικής μονάδας κ.α.

Απ' την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας οι προτάσεις αφορούν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συμπαραγωγή μπριγκετών, στην ίδρυση κτηνοτροφικής μονάδας εκτροφής αιγοπροβάτων και στην ίδρυση προβατροφικής μονάδας.

Απ' την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας οι προτάσεις αφορούν στην ίδρυση μονάδας παραγωγής οργανικών λιπασμάτων με την κατάλληλη διαχείριση και επεξεργασία ζωικών και φυτικών υποπροϊόντων και στην ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 4 αστέρων, με δύναμη 38 κλινών.

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης απ' τον νόμο διαδικασίας. «Κάθε νέα επένδυση σημαίνει και ένα βήμα παραπάνω στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Και όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την Δυτική Ελλάδα, ιδίως σήμερα που ο εφιάλτης της ανεργίας ταλαιπωρεί χιλιάδες νέους», επισημαίνει ο κ. Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί ότι συνολική παρουσίαση των έως τώρα αποτελεσμάτων του επενδυτικού νόμου θα γίνει στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (την Παρασκευή) απ' τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο.

πηγή:agroschannel

Αναζήτηση στο site

Επαφή

Thermoemporiki ΤΕΡΜΑ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ
ΒΙ.ΠΑ. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΘ 21 57013
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τ: 2315001781 2310699802Φ: 2310699803 Mεγάλη ποικιλία σε σόμπες ξύλου & pellet, τζάκια, σόμπες Pellet νερού, σόμπες ξύλου καλοριφέρ, μηχανήματα pellet, pellet & μπριγκέτα!